De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

OPGELET! De inschrijving voor je danspartner, je kind of jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Bachata Fusion

Patrick Vanraes


Bachata is een Latijns-Amerikaanse koppeldans die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst op de gelijknamige muziekstijl, die ook vaak aan bod komt op salsafeesten. Het basisritme is echter eenvoudiger en trager dan in salsa, waardoor het een ideale dans is om je eerste passen in de salsa wereld te zetten. In het Westen zijn verschillende deelstijlen van bachata ontstaan, die vaak elementen van andere dansen hebben overgenomen. In deze mini-reeks komt een fusionstijl aan bod met elementen uit salsa en Braziliaanse zouk. Je leert leiden en volgen aan de hand van eenvoudige figuren, die je vrijheid zullen geven op de dansvloer en die ook gedanst kunnen worden op popmuziek.

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.

De mini-reeks zal worden gegeven door Patrick Vanraes, die zelf pas op 28-jarige leeftijd is beginnen dansen. Na enkele inleidende lessen Latijns-Amerikaanse dans had hij de microbe te pakken en begon hij een eigen stijl te ontwikkelen die voornamelijk gebaseerd is op één idee: overal te kunnen dansen met iedereen op gelijk welke muziek. Gedurende de zes jaar die volgden, kwam hij in contact met verschillende dansstijlen, van traditionele bachata en Cubaanse salsa tot Braziliaanse zouk en lindy hop, die elk op zich een extra inspiratie voor hem vormden. Vanuit zijn steeds groeiende passie heeft hij verschillende beginners geïntroduceerd in hun eerste koppeldanspasjes, een ervaring die hij graag verder met jullie deelt.

 Er zijn momenteel geen cursussen Bachata Fusion gepland.


Terug naar overzicht