De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Gewoon koppeldansen: Bluesin' and Slow

Shana en Brieuc


Gewoon koppeldansen? Niet de meest catchy naam, maar de vlag dekt de lading! Je leert er dansen met z’n tweeën en het is vooral ook makkelijk toe te passen in je eigen uitgaansleven. De pingpongfuif, een trouwerij of gewoon in je stamkroeg? Een oldie door de boxen, of een hedendaagse hit… Comfortabel bewegen op de muziek, een goeie technische basis voor leiden en volgen, en ruimte voor vrijheid en creativiteit tijdens de dans.

Bluesin’ and Slow? Denk aan een slowke, maar dan eentje waar we ver buiten de lijntjes van het gekende waggelen gaan tekenen. Dit zowel op oude en nieuwe muziek, en van wat sneller tot héél traag. Een fragiele communicatie met twee, tot uitbundig schuren!

In het eerste weekend leggen we de basis aan bewegingen en technieken om je slow op te bouwen tot een boeiende dans.

In het tweede weekend gaan we verder in op deze basis en exploreren we verder draaibewegingen en dips, afwisselen in tempo, enkele ‘folliekes’ ..kortom je krijgt een grote portie extra ‘ingrediënten’ mee om jullie slow te spicen!

Deze workshop is trouwens perfect te combineren met de Swingin’&Fast, die eerder dit najaar wordt gegeven.

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben om deel te nemen aan de workshop. Zoals elke dans, start de workshop met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen creativiteit. Alles wordt zo aangeleerd dat je het eenvoudig kan leiden en volgen.

Zowel Shana als Brieuc zijn gepassioneerd door dans. Ze deden beiden heel wat ervaring op in de aloude koppeldansgenres, met de grootste input vanuit de Swing, Lindy Hop en Blues, genres waarin zij lesgeven en van waaruit ze vernieuwende technieken nemen om het swing- en slowdansen aan te leren. In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans

 


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Balzaal)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 16/11, Zo 17/11, Za 30/11, Zo 1/12

14:00-17:00

Kansentarief uitpas 19.8 €
Studenten 84 €
Basis 99 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht