De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Lindy Hop - Muzikaliteit, improvisatie, dialoog

Simon & Lies


In deze minireeks gaan Simon en Lies met jou de thema's muzikaliteit, improvisatie, dialoog en endings verfijnen en uit diepen.

Je danst vlot heel wat figuren maar hebt soms moeite om een goeie connectie te maken met de muziek. In deze minireeks leren we jullie te luisteren naar de muziek en geven we wat tips en tricks over hoe je een dans leuk kunt starten en eindigen. Ook besteden we aandacht aan hoe je kunt improviseren in de dans en een dialoog met je danspartner kunt creëren.

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep Lindy hop danspartner gezocht. In de lessen wordt voortdurend gewisseld van danspartner, net zoals op de Lindy Hop feesten.

Simon Egbreghts begon in 1997 met Lindy Hop in Amsterdam. Tussen 2000 en 2004 was hij medeorganisator van talrijke Lindy Hop workshops in Nederland. In diezelfde periode gaf hij ook les samen met Anita Holt, Sylvia Joling en Astrid Andreoli van het voormalig showteam Flat Foot Flogees en later samen met Annemarie Sachsn. Hij participeerde zelf aan workshops in Duitsland, Engeland, Zwitserland, Spanje, Noorwegen en volgt inmiddels 14 jaar les in het grootste Lindy Hop danskamp ter wereld in Hërrang, Zweden. Simon danst ook graag Salsa, Merengue, Tango en Balboa.

Lies Schoonaert begon in 2011 met Lindy Hop en volgende verschillende jaren les aan verschillende dansscholen in België. Ze participeerde daarnaast ook aan internationale workshops in binnen- en buitenland.Er zijn momenteel geen cursussen Lindy Hop - Muzikaliteit, improvisatie, dialoog gepland.


Terug naar overzicht