De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Lindy Hop - Franky Manning Classics

Simon & Lies


Frankie Manning is niet alleen één van de grondleggers van de Lindy Hop. Hij is tot vandaag de inspiratie van velen en heel erg belangrijk geweest in de Lindy Hop geschiedenis. Zo bestaan er een aantal allom gekende 'Frankie Mannning classics'. Figuren die Frankie vaak danste op de dansvloer: Mini Dip, Around the World, Pecking ...

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep Lindy hop danspartner gezocht. In de lessen wordt voortdurend gewisseld van danspartner, net zoals op de Lindy Hop feesten.

Simon Egbreghts begon in 1997 met Lindy Hop in Amsterdam. Tussen 2000 en 2004 was hij medeorganisator van talrijke Lindy Hop workshops in Nederland. In diezelfde periode gaf hij ook les samen met Anita Holt, Sylvia Joling en Astrid Andreoli van het voormalig showteam Flat Foot Flogees en later samen met Annemarie Sachsn. Hij participeerde zelf aan workshops in Duitsland, Engeland, Zwitserland, Spanje, Noorwegen en volgt inmiddels 14 jaar les in het grootste Lindy Hop danskamp ter wereld in Hërrang, Zweden. Simon danst ook graag Salsa, Merengue, Tango en Balboa.

Lies Schoonaert begon in 2011 met Lindy Hop en volgende verschillende jaren les aan verschillende dansscholen in België. Ze participeert daarnaast ook aan internationale workshops in binnen- en buitenland.Er zijn momenteel geen cursussen Lindy Hop - Franky Manning Classics gepland.


Terug naar overzicht