De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco: Bulerias

Saïdjah Galo


Bulería is een flamencoritme, een twaalftelse compás met nadruk op de 3, 6, 8, 10 en 12. Het karakter van deze stijl is uitgesproken vrolijk, uitbundig en speels. Onder de verschillende flamencostijlen nemen de bulerias de plaats in van de meest feestelijke. In deze stijl vormen gitaar, zang en dans een perfect samengaan, waarbij geleidelijk aan en keer op keer naar een hoogtepunt toegewerkt wordt. Het is de feeststijl bij uitstek en iedereen in de dans en zang is vrij om zijn eigen interpretatie uit te voeren; kalm, beheerst, nauwelijks met voetenwerk, heftig ritmisch of met veel gecompliceerd voetenwerk, alles kan en mag maar je moet je wel houden aan de regels van het compás.

Opgelet! Deze workshop is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring in Bulerias, maar die al minstens 1 seizoen Flamenco lessen volgden.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.
In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos". 

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie. Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco: Bulerias gepland.


Terug naar overzicht