De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco Alegria Choreo

Saïdjah 'La Zambra'


Tijdens deze workshop leert Saïdjah een "Alegria" choreografie aan. De „Alegria“ is de meest bekende zangstijl uit de familie van de Cantiñas. Het karakter van de muziek is erg optimistisch en vrolijk.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.

In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos". 

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

Samen met Huub Billiet Adriaansen schreef Saïdjah het boek 'Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.

Foto: Hugo Van BeverenEr zijn momenteel geen cursussen Flamenco Alegria Choreo gepland.


Terug naar overzicht