De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco introductie

Saïdjah Galo


Tijdens deze workshop kan je eens proeven van de temperamentvolle Spaanse Flamencodans: pittig voetenwerk, elegante hand- en armbewegingen, ritmisch klappen en het typische olé.

Er zal een korte choreografie aangeleerd worden waarin de verschillende technieken zullen voorkomen: zapateado, braceo, vueltas, … en natuurlijk kompas !

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.
In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos".

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng propere schoenen met een hakje mee en trek ze aan voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco introductie gepland.


Terug naar overzicht