De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Oriëntaalse dans Danstraining

Serkan Tutar


Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl, houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier! 

We maken niet alleen tijd voor techniek, we dansen ook een nieuwe baladi en een aantal andere choreografiëen. 

Serkan Tutar:

"Male Bellydancer of the World 2008"
"Winner of Brandon Oasis 2006"

In 1983 komt de 10-jarige Turkse jongen Serkan aan in Saudi Arabia. Door daar 3 jaar te verblijven en de Arabische vrouwen op festivals en trouwpartijen te zien dansen raakt hij gecharmeerd door de oriëntaalse dans.
Het geluid van de muziek raakte zijn ziel en opende zo zijn danswereld. Terug in Turkije verdiept hij zich in Egytische en Turkse buikdansstijlen. Bij zijn eerste optreden op 17-jarige leeftijd viel meteen zijn sensualiteit en spiercontrole op.

Niet alleen in Turkije maar ook in Duitsland waren zijn vele optredens een groot succes en al vlug besloot hij deze ervaring te delen door les te gaan geven in deze prachtige dansstijl. Na les te hebben gegeven in Turkije (Izmir,Istanbul,Kusadasi...) kwam hij in het 2000 naar België.

Hij heeft opgetreden in geheel België, Duitsland, Frankrijk, Egypte, Engeland, Oostenrijk, Turkije, Italie, Griekeland, Nederland, Tsjechië ,Kroatië, Zweden, Hong Kong, Japan, Singapore, Maleisië, Taiwan, enz...


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren. Les in studio 3 behalve op 22/8. Dan is er les in studio 1.


Er zijn momenteel geen cursussen Oriëntaalse dans Danstraining gepland.


Terug naar overzicht