De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Oriëntaalse dans Introductie

Serkan


Oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, wordt gekenmerkt door sierlijke, vloeiende bewegingen, de kunst van de ‘isolatie” (het afzonderlijk bewegen van de verschillende lichaamsdelen) en krachtige heupbewegingen.  In deze workshop worden de basistechnieken aangeleerd. Via pastechnieken en bewegingscombinaties kom je tot een minichoreografie. Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze plezierige workshop.

In 1983 komt Serkan als Turkse jongen aan in Saoedi-Arabië. In de 3 jaren van zijn verblijf wordt hij gecharmeerd door de oosterse dansen van de Arabische vrouwen op festiviteiten zoals huwelijken. Het geluid van hun muziek raakt zijn ziel en opent voor hem de deur naar de dans. Terug in Turkije verdiept hij zich in de Egyptische stijl. De strenge training op vooral lichaamssensatie, spiercontrole en lenigheid wordt beloond wanneer Serkan voor het eerst optreed op de leeftijd van 17.

Niet alleen in Turkije maar ook in Duitsland zijn z´n talrijke optredens een groot succes. Al snel beslist hij zijn ervaring te delen en start hij met hart en ziel met het geven van danslessen zowel in Turkije (Istanboel, Izmir, Kusadasi) als in Duitsland (Stuttgart, Frankfurt, Berlijn, München) en treedt hij het millennium binnen in België. Serkan neemt hier de kansen te baat om workshops te volgen van sommige buikdanslegenden zoals o.a. Horacio & Beata, Mamoukadou, Jillina, Nesrin Topkapi, Aziza,....

De verworven capaciteiten en zijn hartstocht voor buikdansen vinden hun weg in zijn prachtige en goed gestructureerde choreografieën die van hem ook de ideale danscoach maken. Ook Griekenland (Athene) ontsnapt niet aan zijn aantrekkingskracht waar hij regelmatig workshops geeft. In 2006 werd hij wereldkampioen van de “Brandon’s Oasis” wedstrijd.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.


Er zijn momenteel geen cursussen Oriëntaalse dans Introductie gepland.


Terug naar overzicht