De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco: Entender El Flamenco

lezing door Saïdjah Galo


De lezing ‘Entender el Flamenco’ is bedoeld voor wie graag naar Flamenco-voorstellingen gaat kijken. Met audio en visuele voorbeelden worden de traditionele structuur van de zang, gitaar en dans (cante, toque y baile) uitgelegd. Saïdjah zal de communicatie tussen de verschillende artiesten uitleggen. En een antwoord op al jullie vragen geven: Hoeveel improvisatie is er mogelijk? Wie volgt wie? Op deze manier kan men bewuster van Flamenco genieten en zal men de choreo’s in de lessen beter begrijpen. En zal de deur naar improviseren kunnen opengaan..

De lezing wordt gegeven door Saïdjah “La Zambra” Galo. Ze schreef samen met Huub Billiet Adriaansen het boek 'Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers''. 

Saïdjah is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Als 5-jarige volgde ze haar eerste lessen bij de flamencodanseres Torre Montijo en in haar kindertijd kreeg Saïdjah de basis van flamenco mee van haar moeder, die haar eigen dansschool heeft in Bergamo. Tussen haar 16 en 20 volgde ze 'master-classes' in noord-Italië en België bij de grote namen uit de flamencowereld. Na haar middelbare studies vertrok Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” In de zomer 2007 is ze daar met glans afgestudeerd.Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco: Entender El Flamenco gepland.


Terug naar overzicht