De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Movement Culture

Thomas Jesiek


Movement Culture is een gegeneraliseerde benadering van bewegen gericht op onderzoek en ontwikkeling van
verschillende beweegperspectieven. Dit proces,
geïnspireerd door de Ido Portal methode brengt
elementen zoals mobiliteit, spel, kracht, improvisatie, ritmiek, partnerwerk, stilte, coördinatie, evenwicht en nog veel meer samen om tot nieuwe inzichten te komen.

Gedurende deze lessenreeks zal het algemene
perspectief van de methode behouden blijven met een sterke nadruk op dans en hoe deze zich verhoudt tot andere disciplines zoals vechtsporten, gymnastiek, fitness, circus, parkour, yoga... Deze lessen geven iedereen die wil de mogelijkheid om op zijn eigen niveau te oefenen en creëert een omgeving waar beginners en gevorderden hun eigen bewegingsbeoefening verder vorm kunnen geven.

Thomas Jesiek kwam in 2018 via MODEST Gent in
aanraking met het werk van Ido Portal en de vele
inzichten die deze ‘Movement Culture’ creëert.
Ondersteund door een bachelor in Sport&Bewegen,
een master Imagineering en zijn huidige opleiding Human Movement Sciences aan de Universiteit van Maastricht wil hij mensen via de samenhang van theorie en praktijk op weg helpen hun eigen (beweeg)doelen te bereiken.
Buiten zijn zelfstandig werk gebruikt hij deze methode binnen een therapeutische setting als praktijkondersteuner kiné bij het Wijkgezondheidscentrum Nieuw-Gent. Zijn persoonlijk doel is om de kracht van beweging met de wereld te delen om zo mogelijkheden te ontdekken waar beweging een rol kan spelen binnen de samenleving.
Meer info: Outsidemotion.com


Praktische info

Kledij waar je makkelijk in kan bewegen. Oefenen op blote voeten wordt aangeraden, indien niet mogelijk breng lichte schoenen met een flexibele zool mee. Notitieboekje is optioneel.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Do 7/10, Do 14/10, Do 21/10, Do 28/10

20:00-21:30

Kansentarief uitpas 10.8 €
Student 45 €
Basis 54 €
Inschrijven
Kledij waar je makkelijk in kan bewegen. Oefenen op blote voeten wordt aangeraden, indien niet mogelijk breng lichte schoenen met een flexibele zool mee. Notitieboekje is optioneel.
 

Terug naar overzicht