De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Koppeldans/Ballroom Introductie

Nele en Jan


De Quickstep is samen met de ChaChaCha veruit de meest gedanste dans in de ballroomdansen.
Deze salondansen zijn perfect als introductie tot de ballroomdansen: je kan met een eenvoudige basispas onmiddellijk samen rond de vloer dansen op een speels ritme.
De Quickstep ontstond aan het begin van de 20ste eeuw in de Verenigde Staten, en werd al snel overgebracht naar Engeland en is oorspronkelijk een combinatie van foxtrot, charleston, peabody, onestep en shag.
Tegen het einde van de 20ste eeuw werden de typische ‘hopjes’, ‘loopjes’ en sneller draaiende figuren aan toegevoegd.
Deze vloeiende, speelse dans kan gedanst worden op moderne deuntjes. Laat dat feestje maar komen!

De ChaChaCha - in de volksmond ook kortweg ChaCha genoemd - is veruit de makkelijkst aan te leren Latino-dans. Deze dans is ontstaan in Cuba en dook in het begin van de jaren ’50 op in de nachtclubs van de Verenigde Staten. De ChaCha dankt zijn populariteit aan de vlotte bewegingen en het vrolijk karakter ervan.
Voortaan kan je ook op zwoele deuntjes je partner van zijn of haar stoel trekken. Het basisritme van de ChaCha komt in heel wat muziek terug: een dankbare dans om in de benen te hebben!

Jan & Nele dansen samen sinds 2006. In 2011 ruilden ze de wedstrijdarena voor het lesgeven op vraag van hun docent. Een microbe die hen niet meer zou loslaten. Het plezier van het dansen doorgeven, daÿs waar het om gaat. Jan & Nele proefden anderhalf jaar van het uitbaten van een danscentrum van A tot Z en freelancen nu door heel Vlaanderen. Intussen blijven ze zelf lessen volgen in binnen- en buitenland om helemaal up to date te blijven.

Schrijf steeds in met een partner. Gelieve per persoon een apart inschrijvingsformulier door te sturen: 1 voor jezelf en 1 voor je danspartner.  Vermeld de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 

Opgelet: momenteel kan er vanwege de covid-maatregelen niet gewisseld worden van danspartner en vragen we met een partner in te schrijven die tot je bubbel behoort. Voorlopig is nog niet bekend of deze maatregel ook nog in september zal moeten gevolgd worden. 


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Balzaal)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 11/9

16:00-19:15

Kansentarief uitpas 6 €
Student 25 €
Basis 30 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht