De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Disco Swing

  Saskia en Heiko


  Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze minireeks van 8 lessen  dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert. 

  Disco swing is een partnerdans. 

  Opgelet: vanwege de covid-maatregelen zal er niet kunnen gewisseld worden van danspartner en vragen we met een partner in te schrijven die tot je bubbel behoort. 

  Schrijf dus steeds in met een partner. Gelieve per persoon een apart inschrijvingsformulier door te sturen: 1 voor jezelf en 1 voor je danspartner.

  OPGELET, JE DANSPARTNER DIENT TOT JE BUBBEL TE HOREN. WE WISSELEN NIET VAN DANSPARTNER IN DE LES 

  Saskia Van Belleghem maakte net als Heiko kennis met Discoswing in haar studententijd. Ze volgende toen meerdere lessenreeksen bij verschillende docenten maar de Argentijnse Tango werd haar passie. Ondertussen danst ze al 20 jaar  tango en geeft die passie ook al 12 jaar als leerkracht door.  Sinds enkele jaren is ook de zin om het plezier en de toegankelijkheid van de discoswing door te geven terug.  In haar lessen werkt ze graag aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor. Zij wil vooral het plezier van het samen dansen doorgeven. Daarom stimuleert ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving.

  Heiko Verhelst is een energieke, veelzijdige dansleraar met een gezonde dosis ervaring en passie. Zijn interesse voor dans ontstond tijdens zijn studies in de jaren ’90, toen hij kennis maakte met Disco Swing. In 2013 kreeg hij de smaak pas echt goed te pakken toen hij voor het eerst Lindy Hop lessen volgde bij Danshuis De Ingang. Andere dansstijlen die Heiko op zijn palmares heeft staan zijn tango, salsa, bachata en folk. In 2017, begon hij  zijn ervaring in Disco Swing te delen via privé initiaties. Sinds 2018, maakt hij deel uit van het lerarenteam bij De Ingang.


  Benodigd materiaal

  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen (met een gladde zool) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  BeginnersDanshuis De Ingang (Balzaal)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Do 24/9, Do 1/10, Do 8/10, Do 15/10, Do 22/10, Do 29/10, Do 12/11, Do 19/11, Do 26/11, Do 3/12

  19:10-20:10

  Kansentarief uitpas 18.5 €
  Student 80 €
  Basis 92.5 €
  Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
  Beginners. Reeks van 10 lessen. Data zie hierboven.
   

  Terug naar overzicht