De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Disco Swing

Saskia en Heiko


Disco Swing is de makkelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken. Swing dansen we op muziek van de jaren ’70 (zoals muziek van Gloria Gaynor en Barry White) maar er kan ook op hedendaagse muziek geswingd worden.

Na deze lessenreeks dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert. 

Schrijf steeds in met een partner. Gelieve per persoon een apart inschrijvingsformulier door te sturen: 1 voor jezelf en 1 voor je danspartner.  Vermeld de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 

Heb je geen danspartner: kijk op onze facebookgroep 'danspartner disco swing  gezocht' of iemand met jou wil dansen.

Saskia Van Belleghem maakte net als Heiko kennis met Discoswing in haar studententijd. Ze volgende toen meerdere lessenreeksen bij verschillende docenten maar de Argentijnse Tango werd haar passie. Ondertussen danst ze al 20 jaar  tango en geeft die passie ook al 12 jaar als leerkracht door.  Sinds enkele jaren is ook de zin om het plezier en de toegankelijkheid van de discoswing door te geven terug.  In haar lessen werkt ze graag aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor. Zij wil vooral het plezier van het samen dansen doorgeven. Daarom stimuleert ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving.

Heiko Verhelst is een energieke, veelzijdige dansleraar met een gezonde dosis ervaring en passie. Zijn interesse voor dans ontstond tijdens zijn studies in de jaren ’90, toen hij kennis maakte met Disco Swing. In 2013 kreeg hij de smaak pas echt goed te pakken toen hij voor het eerst Lindy Hop lessen volgde bij Danshuis De Ingang. Andere dansstijlen die Heiko op zijn palmares heeft staan zijn tango, salsa, bachata en folk. In 2017, begon hij  zijn ervaring in Disco Swing te delen via privé initiaties. Sinds 2018, maakt hij deel uit van het lerarenteam bij De Ingang.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen (met een gladde zool) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Studio 5)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Do 23/9, Do 30/9, Do 7/10, Do 14/10, Do 21/10, Do 28/10, Do 11/11, Do 18/11, Do 25/11, Do 2/12, Do 9/12, Do 16/12

19:00-20:00

Kansentarief uitpas 18.24 €
Student 79.2 €
Basis 91.2 €
Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
Niveau beginner. Reeks van 12 lessen. Data zie hierboven. AANGEZIEN DEZE CURSUS VOLZET IS WERD ER EEN EXTRA CURSUS AANGEMAAKT OP VRIJDAG MET NELE EN JAN
 

Terug naar overzicht