De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Wegens Covid-19 zijn onderstaande lessen allemaal uitgesteld tot het weer mag. De vermelde data bij de lessen kloppen dus niet.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Hustle Swing

Nele en Jan


De Hustle is een verzamelnaam voor verschillende discoachtige dansen die populair waren in de jaren zeventig. Nu verwijst het meestal naar een specifieke partnerdans die veel lijkt op de disco swing, maar een iets andere telling heeft. Hierdoor kan er ook op tragere muziek toch nog pittig gedanst worden.

De Hustle is gebaseerd op oudere Latinodansen zoals de mambo. Hij is afkomstig uit de Spaanstalige gemeenschap in New York City en Florida in de jaren zeventig. Hij is dynamisch en heeft een speels ritme, wordt vooral gedanst op discomuziek en is de voorloper van de discoswing.

Jan & Nele dansen samen sinds 2006. In 2011 ruilden ze de wedstrijdarena voor het lesgeven op vraag van hun docent. Een microbe die hen niet meer zou loslaten. Het plezier van het dansen doorgeven, da’s waar het om gaat. Jan & Nele proefden anderhalf jaar van het uitbaten van een danscentrum van A tot Z en freelancen nu door heel Vlaanderen. Intussen blijven ze zelf lessen volgen in binnen- en buitenland om helemaal up to date te blijven.

Opgelet: voor deze lessen schrijf je in met danspartner die behoort tot je bubbel. In de les wordt niet gewisseld van danspartner. 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'.

Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden  maar je gaat zelf best ook actief op zoek door bijvoorbeeld lid te worden van onze facebookgroep 'danspartner disco swing  gezocht'.


Praktische info

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen (met een gladde zool) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Balzaal)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 12/9, Za 26/9, Za 3/10, Za 10/10, Za 17/10, Za 31/10, Za 1/5, Za 8/5, Za 15/5, Za 22/5

18:00-19:15

Kansentarief uitpas 18.5 €
Student 80 €
Basis 92.5 €
Inschrijven
Beginners. Lessenreeks van 10 lessen op zaterdag.
 

Terug naar overzicht