De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

- Herfstinstap - Bollywood

Aaricia


Het woord Bollywood is afgeleid van de term “Hollywood”, waarbij de B staat voor Bombay (het huidige Mumbai), het grootste filmcentrum ter wereld. De populaire Bollywoodfilms vertellen tijdloze verhalen over liefde en onrust en zijn doordrongen van muziek en dans.

Bollywooddans is als filmmuziek. Het is geen dans met een vast kader, maar verschilt naargelang het thema. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd is, de andere volks, nog een andere modern en Westers of Oriëntaals.

Beginners en basiservaring: In de beginnerslessen maak je kennis met de swingende, energieke dansstijl en zijn culturele achtergrond.
Half-gevorderd en gevorderd: De nadruk ligt op heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk leuke choreografieën.

"Aaricia Ponnet (°1992) is gespecialiseerd in Indische dansen en is daarnaast ook gediplomeerd indologe. De Bollywoodkriebels kreeg ze van thuis uit mee: met het gezin reisde ze sinds haar vierde jaarlijks naar India en haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek. Ze ging al vroeg op dansles (clipdans, folkdans) en is sinds 2005 in de leer bij Maya Sapera, dé autoriteit op het vlak van Indische dans in België. Van Maya leerde ze Bollywood en Indische Zigeunerdans. Ze ging meermaals naar Rajasthan om er te dansen met lokale danseressen en na 5 jaar in België Kathak te hebben gevolgd bij Guru Shila Mehta en Maya, besloot ze in 2015 om de sprong te wagen en verhuisde ze naar Bombay. Als beursstudent van de Indian Council for Cultural Relations behaalde ze er na anderhalf jaar intensief trainen bij guru Shila Mehta haar diploma in Kathak.

Aaricia heeft al 10 jaar podiumervaring. Ze is vaste danser bij de Maya Sapera Dance Company (MSDC), maakt er deel uit van verschillende projecten (Gori KaDance, de Khan Brothers, Women Speak, Mahasati) en won met de MSDC meerdere prijzen. Ze was reeds te zien tijdens o.a. de halve finale van Belgium's Got Talent met het danskoor van Yamuna, Europalia India, Couleur Café, Brussel Danst!, de videoclip 'No regrets' van Intergalactic Lovers... In India had ze de eer om deel uit te maken van het dansballet 'Mahasati', en op uitnodiging van het Belgische consulaat deelde ze het podium met haar Guru Shila Mehta in het prestigieuze Prince of Wales Museum.

In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans: https://www.youtube.com/watch?v=SbbyNJ5VmDM

Meer over Aaricia vind je via www.mayasaperadancecompany.com

Danstip: combineer deze lessenreeks met Oriëntaalse dans


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.


Er zijn momenteel geen cursussen - Herfstinstap - Bollywood gepland.


Terug naar overzicht