De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

- Herfstinstap - Hedendaagse Dans dagles

Nicole Kohler


Hedendaagse dans is een ruim en moeilijk exact te omschrijven term. Kenmerkend zijn de aandacht voor grondwerk, natuurlijke bewegingen, explosiviteit... Cruciaal is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Verschillende bewegingspatronen worden gecombineerd tot een dynamisch geheel. Er wordt ook vaak gewerkt met improvisatie en partnerwerk.
Nicole weet haar leerlingen telkens weer te boeien en te motiveren. Jaarlijks bereidt ze met succes leerlingen voor op audities voor Europese scholen (NCSD (Leeds), The Place (London), ArtEZ (Arnhem), Codarts (Amsterdam), SEAD (Salzburg), deSingel (Antwerpen)...).
Profiteer van haar jarenlange ervaring als danseres bij Béjart. 

Beginners: voor beginners die willen kennis maken met Hedendaagse dans. Danservaring is niet nodig. Keuze uit avondles op maandag of ochtendles op dinsdag.
Half-gevorderd: hebben goede basis danstechniek en lichaamsbeheersing. Werken aan sprong- en draaitechnieken, ruimtebewustzijn en grondwerk. 
Gevorderd: goede beheersing danstechniek. Werken aan choreografieën en artistieke uitvoering.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Als danseres bij Béjart Ballet Lausanne stond ze op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa.

In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia’ in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn producties. Occasioneel schreef ze zelf de muziek voor haar producties. 

Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs - van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen.

Meer info over Nicole Kohler.

Danstip: Volg ook de lessen stretching als aanvulling bij deze lessenreeks. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. In studio 2 dans je op blote voeten, kousen of softshoes.


Er zijn momenteel geen cursussen - Herfstinstap - Hedendaagse Dans dagles gepland.


Terug naar overzicht