De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Afro Workout

Frank Van Neerboom


Een Afro Workout is op de eerste plaats "un bon moment". Met Frank zijn enthousiasme kan dit ook niet anders. Hij bruist van de energie, vooral als de Congolese Rumba op ligt. Je kan niet stil blijven staan en je wordt er instant gelukkig van. Fit en gezond blijven kan je het best met een glimlach op je gezicht! Tijdens de les mag je muziek verwachten van o.a. Fally IPupa, Koffi Olomidé, Werason en nog vele anderen Congolese muzikanten.


Afro Workout: In de les leggen we de focus op de bilspieren, de beenspieren en de buikspieren. Met een goede opwarming, een reeks spier verstevigende oefeningen, aangeleerde dancemoves (stijl: Ndombolo) en een stretching belooft Frank jou dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.
De dance moves zijn eenvoudig en iedereen kan ze aanleren. Frank baseert zich onder meer op bewegingen van Congolese krijgers. Wanneer ons lichaam aanvalsbewegingen doet geeft het een signaal aan ons brein dat we ten aanval zijn geweest. Dit reduceert het stress gehalte in de hypothalamus dat we doorheen de dag opbouwen. Tijdens de les gaan we dus niet vluchten maar onze oerkracht ontplooien waardoor we met een sterke mentaliteit op de werkvloer en in het leven kunnen staan.

Zie ook Afro Lyrical: in de lessen Lyrical ligt de klemtoon op het aanleren van een choreografie.

Frank Van Neerboom is van Belgisch/Rwandese afkomst. Geboren in Kinshasa zit dans en gevoel voor muziek al sinds zijn eerste levensjaren in het bloed. Zijn eerste danspassen waren in 2000 in de Gentse Breakdance scene. Sinds zijn achttiende geeft hij dansles. Frank verweeft als Hip Hopper ook wel andere invloeden in zijn dans, wat zijn stijl alleen maar interessanter maakt. Hij heeft samengewerkt met jeugdhuizen zoals Kaarderij (VZW Jong), Meisjeshuis en met Victoria de Luxe als assistent choreograaf in het project 'Le Sacre du Printemps" van Alain Platel. Zelfs danste hij voor grote namen zoals Stromae en The Subs. Je kon hem ook aan het werk zien in So You Think You Can Dance 2010.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. Breng ook je eigen matje mee.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 1)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Di 21/9, Di 28/9, Di 5/10, Di 12/10, Di 19/10, Di 26/10, Di 9/11, Di 16/11, Di 23/11, Di 30/11, Di 7/12, Di 14/12, Di 21/12

19:55-20:55

Kansentarief uitpas 19.76 €
Student 84.5 €
Basis 98.8 €
Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
Afro WOrkout. Niveau open level. Reeks van 13 lessen. Data zie hierboven.
 

Terug naar overzicht