De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Flamenco Lento (40+)

  Saïdjah 'La Zambra'


  Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit het Zuiden van Spanje. Als je spontaan aan waaiende rokken, stampende voeten en stevig 'olé geroep denkt en niet aan een roze flamingo, dan zit je juist.
  Flamenco draagt de sporen van zowel de Spaanse cultuur als de invloed van de zigeuners. Kenmerkend zijn de Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen en het sterke ritme. Flamenco is géén folklore, maar een levende kunstvorm. Er bestaan diverse "palos" (stijlen) en aan elke stijl is er een gevoel en "sfeer" verbonden. Bij Flamenco is het uiten van je gevoel heel belangrijk, van triest zijn tot heel blij zijn. De esthetiek van Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie  en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.

  In deze lessenreeks werken we aan een rustiger tempo en wordt de lat niet te hoog gelegd. Je werkt op techniek, kracht en expressiviteit, maar eveneens op sensualiteit en elegantie. 

  Saïdjah “La Zambra” is geboren in een muzikale familie. Haar moeder is flamencodanseres Geneviève Galo en zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok ze naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde er aan de flamenco-scholen “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”, "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo" en "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos". Ze was te zien in de de film "Dance the world". 

  Saïdjah stond op het podium met artiesten als Antonio Paz, Rafael Sanchez, Esteban Murillo, Jose Ligero, Ramon Leon Matias, Alexander Gavilan, Rafael Rodriguez, Manuel Romero, Emile "El Rubio", Ivan Smeulders, Jesus Corbacho, Juan Reina, … Ondertussen stond ze als soliste op prestigieuze Vlaamse podia zoals De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), NTG Gent en als gastdanseres op Dranouter en Sfinx. De esthetiek van Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie  en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.

  Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.

  foto: Hugo Van Beveren (c)


  Benodigd materiaal

  beginners: draag schoenen met een hakje die "lawaai" kunnen maken. Gevorderden hébben gewoon die prachtige Flamencoschoenen al.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  Beginners- 40 plussersDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Zo 20/9, Zo 27/9, Zo 4/10, Zo 11/10, Zo 18/10, Zo 25/10, Zo 15/11, Zo 22/11, Zo 29/11, Zo 6/12, Zo 13/12, Zo 20/12

  12:45-13:45

  Kansentarief uitpas 17.8 €
  Student 76.8 €
  Basis 88.8 €
  Inschrijven
  Beginners 40 plussers - lessenreeks van 12 lessen .
   

  Terug naar overzicht