De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Flamenco: Danza Estilizada & castañuela

  Irene Álvarez


  Danza Estilizada is een vrije samenstelling van stappen en choreografieën gebaseerd op populaire regionale Spaanse dansen, Escuela Bolera (bestudeert Spaanse dansen uit de 18de eeuw, Goyescas genaamd) en Flamenco. De dansers opgeleid in deze stijl genieten bovendien van een basis klassiek Ballet.
  De dans wordt steeds begeleid door castagnetten.

  Castagnetten worden in de hand gehouden en produceren een klikgeluid of een ratelend geluid bij snel opeenvolgende kliks. Zij bieden de ritmische basis voor de dans en worden meestal gespeeld door de dansers en zangers. Met de bewegingen van de handen en het gebruik van castagnetten kunnen de gevoelens van pijn,verdriet of geluk met meer expressie gebracht worden. Op het programma staan gerichte techniek- en ritmische oefeningen. Er wordt gewerkt aan de combinatie van het dansen en het bespelen van de castagnetten.

  Eigen castagnetten meebrengen! Ze zijn online te koop: basismodel of professioneel model.

  Heb je geen ervaring met castagnettes dan kan je de minireeks voor beginners volgen.

  De Sevilliaanse Irene Alvarez heeft meer dan 15 jaar ervaring als docente. Ze begint op haar 9 jaar haar opleiding klassiek-Spaanse dans bij Matilde Coral aan het "Real Conservatorio de Musica y Danza" te Sevilla. In 1993 behaalt ze haar diploma en sindsdien heeft ze haar opleiding voortgezet bij dans-grootheden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos. Voortbouwend op de traditionele Flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld die zich beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie, en de vrouwelijke elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school. 

  In 1992 was Irene te zien in de Film "Sevillanas" van Carlos Saura. Ze treedt regelmatig op in tablaos, in internationale theaters en op Europese festivals en werkt graag mee aan cross-over projecten.
  In 2010 sticht ze haar eigen "Cuadro Flamenco Irene Álvarez", met zangeres Carmen Fernandez en gitarist Alexander Gavilán.


  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  HalfgevorderdDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Ma 12/10, Ma 19/10, Ma 26/10, Ma 2/11, Ma 9/11, Ma 16/11, Ma 23/11, Ma 30/11, Ma 7/12

  21:00-22:00

  Kansentarief uitpas 16.6 €
  Student 73.8 €
  Basis 82.8 €
  Inschrijven
  Halfgevorderd. Lessenreeks van 7 lessen. Prijs berekend op kleine groep, max. 12 deelnemers.
   

  Terug naar overzicht