De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Flamenco: Sevillanas

Saïdjah Galo


De Sevillana is een bepaalde vorm van muziek en volksdans uit Andalusië (Zuid-Spanje). De dans is nauw verwant aan de Flamenco maar is eenvoudiger en daardoor sneller aan te leren.
Het is één van de meest populairste Spaanse dansen: de aanstekelijke maat van de muziek, de kleurrijke klederdracht, de eenvoudige maar strakke choreografie en het temperament maken het dansen van Sevillanas onweerstaanbaar.  
Sevillanas vormen een vast onderdeel van de Ferias, grote feesten in Zuid-Spanje, waarbij veel mensen Sevillanas zingen en dansen in traditionele kleding. Ook tijdens Romería, een bedevaart, worden Sevillanas gedanst.

De Sevillana bestaat uit 4 coplas. Sommige passen, zoals de basispas en de paseo komen in elke copla terug. Andere passen horen bij een bepaalde copla, zoals bvb de zapateado (met de voeten stampen) in de 3e copla.

Met basiservaring=  één lessenreeks Sevillanas achter de rug of goede basis Flamenco.  In deze lessenreeks perfectionneren we de 4 coplas, met extra aandacht voor de armbewegingen.

Saïdjah is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Als 5-jarige volgde ze haar eerste lessen bij de flamencodanseres Torre Montijo en in haar kindertijd kreeg Saïdjah de basis van flamenco mee van haar moeder, die haar eigen dansschool heeft in Bergamo. Tussen haar 16 en 20 volgde ze 'master-classes' in noord-Italië en België bij de grote namen uit de flamencowereld. Na haar middelbare studies vertrok Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” In de zomer 2007 is ze daar met glans afgestudeerd.
De esthetiek van Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.
Saïdjah stond op het podium met grote flamenconame, maar ook als soliste op prestigieuze Vlaamse podia zoals De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), NTG Gent en als gastdanseres op Dranouter en Sfinx.
Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco: Sevillanas gepland.


Terug naar overzicht