De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Flamenco: Sevillanas

  Saïdjah Galo


  De Sevillana is een bepaalde vorm van muziek en volksdans uit Andalusië (Zuid-Spanje). De dans is nauw verwant aan de Flamenco maar is eenvoudiger en daardoor sneller aan te leren.
  Het is één van de meest populairste Spaanse dansen: de aanstekelijke maat van de muziek, de kleurrijke klederdracht, de eenvoudige maar strakke choreografie en het temperament maken het dansen van Sevillanas onweerstaanbaar.  
  Sevillanas vormen een vast onderdeel van de Ferias, grote feesten in Zuid-Spanje, waarbij veel mensen Sevillanas zingen en dansen in traditionele kleding. Ook tijdens Romería, een bedevaart, worden Sevillanas gedanst.

  niveau: De Sevillana bestaat uit 4 coplas. Sommige passen, zoals de basispas en de paseo komen in elke copla terug. Andere passen horen bij een bepaalde copla, zoals bvb de zapateado (met de voeten stampen) in de 3e copla. 

  Deze lessenreeks is gericht naar cursisten die de Sevillanas al ooit gevolgd hebben. We herhalen de verschillende coplas en leren ze grondiger. Cursisten met minium 1 jaar Flamenco achter de rug kunnen eveneens aansluiten.

  Saïdjah is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Als 5-jarige volgde ze haar eerste lessen bij de flamencodanseres Torre Montijo en in haar kindertijd kreeg Saïdjah de basis van flamenco mee van haar moeder, die haar eigen dansschool heeft in Bergamo. Tussen haar 16 en 20 volgde ze 'master-classes' in noord-Italië en België bij de grote namen uit de flamencowereld. Na haar middelbare studies vertrok Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” In de zomer 2007 is ze daar met glans afgestudeerd.
  De esthetiek van Saïdjah combineert een stijvolle sensualiteit en elegantie met krachtige expressie en daardoor weet zij de essentie van de flamenco te treffen.
  Saïdjah stond op het podium met grote flamenconame, maar ook als soliste op prestigieuze Vlaamse podia zoals De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), NTG Gent en als gastdanseres op Dranouter en Sfinx.
  Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.


  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  Met basiservaringDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Wo 9/9, Wo 16/9, Wo 23/9, Wo 30/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 18/11, Wo 25/11, Wo 2/12, Wo 9/12

  20:40-21:55

  Kansentarief uitpas 22.2 €
  Student 96 €
  Basis 111 €
  Inschrijven
  Met basiservaring - Lessenreeks van 12 lessen
   

  Terug naar overzicht