De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Lindy Hop

  Olga & Philippe


  De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdans en Tapdance. Het wordt gedanst op swingmuziek uit de jaren 30 en 40. Natuurlijk zijn er een aantal basispassen maar er is geen andere dans waarbij de individuele expressieve vrijheid zo groot is, zowat alles kan en mag. De laatste tijd wint de jaren-20-dans steeds meer aan populariteit. De Lindy hop community staat voor leuke mensen, gezellige sfeer, retro lifestyle en vooral dansen, dansen, dansen,...

  De lessen zijn een aanrader voor iedereen die kiest voor een vrolijke, energieke partnerdans.

  Niveaus:
  * beginners: geen ervaring
  Zie Lindy Hop beginners Lies en Simon of "crash course" waarbij je in 2 weekends wordt ingewijd in de Lindy Hop. Je kan nadien aansluiten bij de lessen met basiservaring. Klik hier.
  * met basiservaring: één lessenreeks gevolgd.
  We gaan de basisbewegingen van de Lindy Hop verder uitdiepen en werken aan variaties in het voetenwerk.
  * halfgevorderd: we gaan ons dit seizoen concentreren op de sociale aspecten van de dans.

  In de lessen wordt voortdurend gewisseld van danspartner, net zoals op de Lindy Hop feesten. Voor deze lessen hebben wij evenveel leiders als volgers nodig. Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot zich ook een leider of volger alleen aanmeldt. Of ga zelf op zich naar iemand via onze facebookgroep Lindy Hop danspartner gezocht.

  Olga Moiseeva begon in 2001 te dansen in het Herrang Dance Camp en sinds dan nam ze elk jaar opnieuw deel aan het befaamde danskamp. In 2002 startte ze de Moskou Swing Dance Society (MSDS), de belangrijkste dansclub van Moskou. Haar initiatief kende een onvoorstelbare groei, de dansschool telt ondertussen 15 instructeurs voor een 50tal wekelijkse klassen Lindy hop, Charleston, Balboa en Authentic Jazz. Verder organiseerde de dynamische Olga talrijke wedstrijden, lezingen en panelgesprekken over de geschiedenis van de jazz muziek en de swing dans. 

  Philippe Lombaert ontdekte Lindy Hop tijdens de Gentse Feesten 2013 en werd verliefd op de rauwe energie, de pure vreugde en de grote bewegingsvrijheid die zo eigen is aan deze dans. In de loop van de jaren vond Philippe zijn weg door de verschillende stromen Lindy Hop heen naar de oude ‘Harlem roots’. In de zomer van 2016 vroeg Olga Moiseeva aan Philippe om samen wekelijkse lessen te geven en sindsdien werkten ze aan verschillende boeiende projecten. Met meer dan 10 jaar ervaring in martial arts, zowel beoefenen als lesgeven, beschikt Philippe over een diep begrip van lichaamsmechanica en energie-uitwisseling en de nodige kennis om mensen een volgende niveau te laten bereiken.

  Find out everything about our LiLi Hop festival. Check www.gentsehoppers.com voor alle Lindy Hop activiteiten in en rond Gent. En ook interessant: een Lindy Hop geschiedenis filmpje van 2 minuten !

  Danstip: volg ook de lessen Vintage jazz bij Olga als aanvulling op je lessenreeks.


  Benodigd materiaal

  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


  Er zijn momenteel geen cursussen Lindy Hop gepland.


  Terug naar overzicht