De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het wordt:

 • Volg een dance track: meerdere cursussen met kortingen!
 • OPGELET! De inschrijving voor je danspartner, je kind of jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Charleston

  Olga Moiseeva


  De Charleston is een van de populairste dansen van de jaren 20. Typisch zijn de twistende, tegengestelde bewegingen van handen en voeten.

  Veel van de Charleston danspassen kunnen gebruikt worden in de Lindy hop en voegen er een extra dimensie aan toe.

  Halfgevorderden: voor cursisten met min.1 jaar ervaringig Charleston of Authentic Jazz. Ook dansers uit andere dansstijlen die snel oppikken kunnen aansluiten. 
  Beginners: kunnen starten in de les Authentic Jazz als basis voor latere lessen Charleston.

  Olga Moiseeva begon in 2001 Lindy Hop te dansen in het Herrang Dance Camp en sinds dan participeerde ze er elk jaar weer. In 2002 startte ze de Moskou Swing Dance Society (MSDS) op, de belangrijkste en meest swingende dansclub van Moskou. Het is van daaruit dat de lindy hop scene zich de laatste 10 jaar over heel Rusland ontwikkelde. Vandaag telt MSDS 15 instructeurs, die wekelijks 40 tot 70 klassen Lindy hop, 

  Charleston, Balboa en Authentic Jazz aanbieden. Verder organiseerde Olga talrijke wedstrijden, lezingen en panelgesprekken over de geschiedenis van de jazz muziek, de swing dans maar ook over de mode en de sociale geschiedenis ervan. In 2012 werden Olga en haar danspartner Alexander Kuznetsov uitgenodigd als docenten op het Herrang Dance Camp, en in 2014 was ze panellid bij Frankie100. Solo Jazz en Lindy hop zijn en blijven haar grote passie.

  Check www.gentsehoppers.com for all activities about Lindy Hop in Ghent and outside Ghent.

  De lessen worden in het Engels gegeven.


  Benodigd materiaal

  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere dansschoenen met een gladde zool (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


  Er zijn momenteel geen cursussen Charleston gepland.


  Terug naar overzicht