De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Indian Dance Choreolab

Aaricia Ponnet en Maya Sapera


In de Indian dance choreolab gaan Maya en Aaricia per trimester in op een ander aspect van Indiase dans. Onder Indiase dans verstaan we o.a. Bollywood, Bharatanatyam, Kalbeliya en Kathak maar uiteraard zijn er ontelbaar veel dansstijlen in India. Het doel van de reeks is om via een thematische aanpak de eigenheid van deze stijlen te exploreren en te groeien als danser. Zo gaan we dieper in op de kwaliteit van onze expressie en dansbewegingen, werken we aan de vloeiendheid van onze bewegingen en aan de verbinding tussen al onze lichaamsdelen.

Niveau: Voor deze lessenreeks heb je minstens 1 jaar Bollywood of een andere Indiase dansstijl gevolgd. We staan ook open voor dansers met een stevige basis in een niet-Indiase dansstijl.

 

Verloop:
Les 1-6: Maya
Les 7-10: Aaricia
Les 11-12: Maya en Aaricia

De lesgeefsters:
Aaricia is gespecialiseerd in Indiase dansen (Bollywood, Kalbeliya en Kathak) en proefde reeds van verschillende andere stijlen. Ze is professioneel danser, maakt haar eigen creaties en geeft les. Haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek, want al vanaf haar vier jaar reist ze elk jaar naar India. Op haar 13e leerde Aaricia Maya Sapera kennen, dé autoriteit op het vlak van Indiase dans in België. Maya leidde haar op tot volwaardig danseres. In India danste Aaricia met lokale Kalbeliya danseressen en in 2015 maakte ze haar droom waar en verhuisde ze naar Mumbai om er Kathak te studeren bij Guru Shila Mehta. Aaricia staat al meer dan 10 jaar in binnen- en buitenland op het podium. Ze is één van de vaste krachten bij de Maya Sapera Company en combineert haar danscarrière met haar doctoraatsonderzoek over Indische talen aan de Universiteit Gent.

Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten als Mahabub Khan samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

Meer over Aaricia en Maya vind je via www.mayasaperadancecompany.com

Danstip: combineer deze lessenreeks met een Oriëntaalse dansstijl.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Met basiservaringDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 15/9, Wo 22/9, Wo 29/9, Wo 6/10, Wo 13/10, Wo 20/10, Wo 27/10, Wo 10/11, Wo 17/11, Wo 24/11, Wo 1/12, Wo 8/12

20:20-21:35

Kansentarief uitpas 24.2 €
Student 106 €
Basis 121 €
Inschrijven
Niveau met basiservaring. Reeks van 12 lessen. Data zie hierboven.
 

Terug naar overzicht