De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Indische dans

Maya Sapera


In de Indische cultuur zijn de kernelementen lichaamsbeweging, tekst en muziek, kostuum en expressie. In de lichaamsbewegingen van de Indiase dansers nemen de handbewegingen een belangrijke plaats. Terwijl de voeten het ritme volgen, volgen de handen de tekst.
Indiase klassieke dans is kleurrijk, divers en heel boeiend. De Indische dansprincipes worden door Maya op een persoonlijke manier geïnterpreteerd en naar het nu gebracht.

Maya laat zich voor deze lessenreeks beïnvloeden door Kathak (klassieke dans van Noord-India), Bharata Natyam (Zuid Indische tempeldans) en Kalbeliya (Indische zigeunerdans). Met het grootste respect voor en kennis van de traditie, zoekt ze naar een hedendaagse vertaling van de strikt traditionele interpretatie.

Niveau: ervaring Bollywood of Indische dans of algemene danservaring en regelmatige aanwezigheid. Af en toe dient thuis iets ingestudeerd te worden.
Maximum 12 deelnemers!

Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten (als Mahabub Khan) samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Bollywood of een Oriëntaalse dansstijl.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Met basiservaringDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 18/9, Wo 25/9, Wo 2/10, Wo 9/10, Wo 16/10, Wo 23/10, Wo 6/11, Wo 13/11, Wo 20/11, Wo 27/11, Wo 4/12, Wo 11/12, Wo 18/12, Wo 8/1, Wo 15/1

20:30-22:00

Kansentarief uitpas 39.36 €
Studenten 172.8 €
Basis 196.8 €
Inschrijven
Lessenreeks van 15 lessen. Reservedata 29/1 en 5/2. Prijs is berekend op kleine groep van max 12 personen.
 

Terug naar overzicht