De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Hedendaagse dans 6e lj-18j

Nicole Kohler


Hedendaagse dans is een ruim en moeilijk exact te omschrijven dansstijl. Grondwerk, natuurlijke bewegingen en dynamiek zijn kenmerkende eigenschappen. Essentieel is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Nicole weet haar leerlingen, klein en groot, telkens weer te boeien en te motiveren. Profiteer van haar jarenlange ervaring als danseres bij Béjart. De muziek in de les is steeds met zorg gekozen.

In de lessen wordt gewerkt aan een danstechnische basis door middel van grondoefeningen, passencombinaties en improvisatieopdrachten. 

Opgelet: deze les dient te worden gecombineerd met een les klassiek ballet, die als basis dient voor kracht, lenigheid en een correct houding.

Zie ook Hedendaagse dans 4e lj-14j op woensdag  en Hedendaagse dans halfgevorderden/gevorderden 14+ op donderdag.

Waarom kiezen voor Hedendaagse Dans?

o Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op een natuurlijke manier te bewegen vanuit impulsen
o Je maakt kennis met vloerwerk
o Je ontwikkeld dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren, frasering, improvisatie

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. 

In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia’ in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn voorstellingen. Occasioneel schreef ze zelf de muziek voor haar producties. 

Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen. 

Meer info over Nicole Kohler.

 


Benodigd materiaal

Draag soepele kledij. We dansen op blote voeten of softshoes.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
6e lj-18 jaarDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 18/9, Za 25/9, Za 2/10, Za 9/10, Za 16/10, Za 23/10, Za 13/11, Za 20/11, Za 27/11, Za 4/12, Za 11/12, Za 18/12

11:35-12:35

Kansentarief uitpas 18.24 €
Student 79.2 €
Basis 91.2 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht