De Ingang - Workshops kinderen, danskampen, kampen voor kinderen

Danshuis De Ingang organiseert danskampjes tijdens de paas-, herfst- en zomervakantie.

De laatste week van augustus worden in De Ingang danskampjes georganiseerd door de sportdienst van de Stad Gent. Info en inschrijven kan enkel via hun website.

Kinderen > Workshops/danskampen

Kleuterdanskamp

Aisa Burgwal (geboortejaar 2013-2014)


Jonge kinderen hebben een grote verbeeldingskracht. Doorheen hun levensjaren ontwikkelen ze hierbij een verfijnde motoriek, die naast de verbeelding ook uitbeelding teweeg kan brengen. Het plezier dat tijdens uitbeelding kan ervaren worden, wordt tijdens deze drie dagen op verschillende manieren aangesproken. Een centraal thema, zijnde dieren en de dierenwereld, is hierbij het uitgangspunt. Elk kind weet hoe het een olifant zou uitbeelden, of een aap, of een giraffe,… maar wat als we iets ruimer kijken dan enkel het uitbeelden van een slurf of een lange nek? Hoe beweegt een olifant in bewegingstaal, in dans? Wat als verschillende soorten muziek worden gebruikt, gaat het dier dan anders bewegen? Samen met de docent wordt dit uitgebreid geëxploreerd en worden de kinderen via spel en expressie in de wereld van het dansen geïntroduceerd.

Aisa Burgwal is een docent met heel wat ervaring in het lesgeven aan kinderen en tieners. Ze heeft zelf een opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg genoten en is onderwezen in een scala aan stijlen: hiphop, jazz, modern, klassiek ballet, dancehall, latin en hedendaags. Daarnaast zijn er diverse bekenden die haar dansvaardigheid verder hebben uitgebreid, zoals Percy Kruythoff, Laurent Flament, Margareth Berkhout, Isabelle Beernaert, Gwen Hamerlijnck, Nicole Kohler, Hiroshi Wakamatsu, enzovoort.

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.Er zijn momenteel geen cursussen Kleuterdanskamp gepland.


Terug naar overzicht