De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- Herfstinstap - Indische dans

Maya Sapera (1e lj tem 13j)


Maya gaat met de kinderen op ontdekkingstocht door India.  Ze verkent met hen op een speelse manier de bewegingen, muziek en verhalen uit de Indische dansen.  Zowel klassiek Indische ritmes en handbewegingen, snelle draai- en heupbewegingen uit de Zigeunerdans als vrolijke Bollywood choreografieën komen aan bod. Indiase klassieke dans is kleurrijk, divers en heel boeiend. De Indische dansprincipes worden door Maya op een persoonlijke manier geïnterpreteerd en naar het nu gebracht. 

Waarom kiezen voor Indische dans?

o Je leert jezelf uit te drukken via je handen en je gezicht
o Je oefent vaak draai- en heupbewegingen
o Je maakt kennis met verhalen en muziek uit de Indische cultuur

Maya Sapera was 6 toen ze voor de eerste maal op podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (soort eindexamen voor Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten (als Mahabub Khan) samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel. In Parijs trad ze op voor Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze samen met Michael De Schryver de Bollywood dans- en muziekgroep Gori Kadance Orchestra op.


Benodigd materiaal

Je danst op blote voeten. Een wijde lange rok met short of legging eronder is geen must maar wel leuk.


Er zijn momenteel geen cursussen - Herfstinstap - Indische dans gepland.


Terug naar overzicht