De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- Instap Breakdance

Saho (1e-3e leerjaar)


Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel vande hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In 'battles' proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body-rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek.
Het is een dansstijl met hele snelle en dynamische moves, maar tegelijk ook heel gecontroleerd en gedetailleerd. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven!

Waarom voor Breakdance kiezen? 
o Je bouwt kracht en behendigheid op
o Je leert jezelf fysiek uiten
o Je ontwikkelt durf

Saho houdt ervan jonge mensen op te leiden. Hij danst sinds begin jaren ´80, geïnspireerd door HIPHOP op TV en cultfilms als Flashdance, Beatstreet and Breakstreet. Hij werd opgeleid door Amerikaanse pioniers als Mr. Wiggles en Popping Taco (choreograaf van Michael Jackson). Hij nam reeds in 1989 deel aan de Belgische kampioenschappen B-Boying. Saho danste bij diverse dans- als danstheatergezelschappen, maar is vooral gekend als solist. Zo creëerde hij een geslaagde solovoorstelling tussen mime en dans in. In de zomer van 2017 werd hij uitgeroepen tot de 3de beste "straatartiest van de Gentse Feesten"

Hij geeft overal in Europa workshops en is een vaak gevraagd jurylid bij belangrijke hip hop competities (Hip Hop International, GC Battle, Burning Floor, No Limit, We wanna Dance ...). Saho is een van de enige dansers van de "old school" van België die nog steeds actief is als leraar en deelneemt aan battles.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. Kniebeschermers zijn ook handig.


Er zijn momenteel geen cursussen - Instap Breakdance gepland.


Terug naar overzicht