De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- Instap Pre-Ballet

Maartje Spuessens (1e kleuter)


In deze cursus combineert Maartje de creativiteit en het speelse van kleuterdans met Pré-Ballet.
Naast de ontwikkeling van de eigen creativiteit, expressie en bewegingsvocabulaire maken de kinderen kennis met het klassiek ballet. Ze oefenen verschillende basispassen en letten daarbij goed op een correcte lichaamshouding, souplesse en uithoudingsvermogen.

De kinderen van de eerste kleuterklas krijgen ook meditatieoefeningen. De meditatie wordt gebruikt als rust- bezinningsmoment. Door de oefeningen worden ze zich bewust van hun lichaam en leren ze om dat te ontspannen. Meditatie bevordert de concentratie, creativiteit en innerlijke rust.

Waarom voor Pré-Ballet kiezen?

° Je wordt er lenig van
° Je oefent vaak je evenwicht
° Je krijgt een goede lichaamshouding
° Je maakt kennis met klassieke muziek
° Je leert een basistechniek die je overal kan      toepassen

Maartje Spuesens studeerde in 2003 af aan de dansacademie in Tilburg als docente internationale dans en dansexpressie. Reeds tijdens haar opleiding werkte ze met verschillende leeftijdscategorieën; van peuters tot ouderen. Ze is actief in verschillende dansstijlen -internationale dans, dansexpressie, moderne dans, klassieke dans en streetdance. Haar werk bestaat uit het geven van gastlessen op lagere scholen en navormingen aan leerkrachten en werken met senioren. 


Benodigd materiaal

Voor deze lessen vragen we een zachtroze maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en balletschoentjes (soft). Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden tijdens de les en lange haren samengebonden. 1ste kleuterklas: meebrengen: yogamatje of grote dikke handdoek.


Er zijn momenteel geen cursussen - Instap Pre-Ballet gepland.


Terug naar overzicht