De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance, creatieve dans

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  Oriëntaalse dans

  Liesbeth Mouton (3e kl- 1e lj)


  Liesbeth gaat met de kleuters op ontdekkingstocht door het Oosten. Ze verkent met hen op een speelse manier de bewegingen, muziek en verhalen uit de wereld van 1001 nachten. De armen bewegen als slangen, 8-tjes maken met de heupen, schudden met de schouders, sierlijk appeltjes plukken met de handen, zwieren met een sluier...

  Waarom kiezen voor Oriëntaalse dans?

  o Je leert elegant bewegen met het ganse lichaam
  o Je leert elk lichaamsdeel apart te bewegen en los te schudden
  o Je oefent vaak heup-, arm- en schouderbewegingen
  o Je maakt kennis met de Oriëntaalse muziek en cultuur

  De algemene passie voor dansen van Liesbeth Mouton begon toen ze 5 was. Eerst klassiek ballet, vervolgens Jazz dance en Tapdans. Op volwassen leeftijd beoefende ze Flamenco en Argentijnse Tango. Het waren echter de mystiek van de Oriëntaalse stijl en de cultuur die haar definitief betoverden. Ze verdiepte zich in verschillende stijlen zoals Baladi, Klassiek Egyptische stijl, Saaidi, Turkse stijl, Gypsy, Morastijl, Tango Oriëntale en Burlesque. Ze legt zich toe op het dansen met attributen zoals de zwaarddans, sluierdans, dansen met poi, zills… Liesbeth volgde jaren les bij internationale namen zoals Amaya (Mex), Suhaila Salimpour (USA), Sadie (USA), Silvia Salamanca (ES), Aziza (USA) en Nadia Nikichenko( RUS). Momenteel is ze danseres bij dansgroep “Chimella”.


  Benodigd materiaal

  We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  3de kl-1e ljDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Za 18/9, Za 25/9, Za 2/10, Za 9/10, Za 16/10, Za 23/10, Za 13/11, Za 20/11, Za 27/11, Za 4/12, Za 11/12

  11:40-12:40

  Kansentarief uitpas 15.2 €
  Student 66 €
  Inschrijven
  3e kleuterklas-1e leerjaar - lessenreeks van 10 lessen
   

  Terug naar overzicht