De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

Ragga 12-18 J

Marijn Celea


Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Marijn Celea (BE/IT) is een danser / performer / choreograaf wonend in Brussel. Hij studeerde Performance & Multimedia aan het KASK in Gent. En begon met dansen op zijn 11 jaar en heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: ragga/dancehall, afrikaanse dans, hip hop,experimentele dans en bewegingsimprovisatie.

Hij tracht zijn ruime en gevarieerde artistieke ervaringen door te trekken in zijn danslessen door de leerlingen op een hedendaagse manier met het lichaam en het bewustzijn daarvan te laten omgaan, waarbij de beleving centraal staat.

Marijn geeft danslessen en workshops in binnen- en buitenland. In 2011 richtte hij zijn eigen crew op: Radikal, met wie hij reeds op vele festivalpodia stond, dansend voor onder andere Major Lazer, Sean Paul, Ward 21, Skyve en Dj Rakka.
Naast het dansen is hij ook bezig met performance en video. Zo heeft hij performances gedaan in het SMAK, Campo, het Paviljoen (Gent), Moment Festival (Brussel), Zinnema (Brussel), Netwerk (Aalst) en Copyright is a Myth (Bree).

GRATIS PROEFLESSEN DEZE ZOMER:
Dansen in t’Park – initiaties in het Azaleapark te St. Amandsberg
za 17/8: 16u-17u Housedance
za 17/8: 17u30-18u20 Hip hop
zo 18/8: 14u-15u Dancehall
zo 18/8: 18u20-19u10 Ragga

Gentse Feesten – dansinitiaties in het Baudelopark  te Gent
za 20/7: 18u-19u Reggaeton


Benodigd materiaal

Benodigd materiaal Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen mee (geen buitenschoenen)


Er zijn momenteel geen cursussen Ragga 12-18 J gepland.


Terug naar overzicht