De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- Flamenco Minireeks

Saïdjah 'La Zambra' (1e kl)


We stampen krachtig met de voeten, klappen in de handen en roepen luid en blij 'olé!. Met zwaaiende rokken en veel temperament verkennen we de Flamenco.

Tijdens deze minireeks maak je kennis met Flamenco voor kleuters.  Nadien kan je aansluiten bij de lessenreeks.

Flamenco is afkomstig uit het Zuiden van Spanje en draagt de sporen van zowel de Spaanse cultuur als de invloed van de zigeuners. Kenmerkend zijn de Arabisch aandoende klanken, de uitbundige versieringen en het sterke ritme. Flamenco is géén folklore, maar een levende kunstvorm. Bij Flamenco is het uiten van je gevoel heel belangrijk, van triest zijn tot heel blij zijn. 

Voordelen
o Je leert zowel elegant bewegen met de handen als krachtig met de voeten
o Je leert je emoties te uiten via dans
o Je leert ritme maken met handen en voeten
o Je maakt kennis met de Spaanse muziek en levensstijl

Saïdjah “La Zambra”
 geeft de lessen voor de kleuters). Ze trok na haar middelbare studies naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde er aan meerdere flamenco-scholen.   Kenmerkend voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme en een krachtige expressie. Ze stond als soliste op vele prestigieuze Vlaamse podia zoals De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), NTG Gent en als gastdanseres op het groot podium van Dranouter festival en Sfinx. 


Benodigd materiaal

Een zwierige rok is geen must, maar wel leuk. Kleuters dansen op blote voetjes.


Er zijn momenteel geen cursussen - Flamenco Minireeks gepland.


Terug naar overzicht