De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance, creatieve dans

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  Hip hop

  Saho (5e lj tem 14j)


  In deze lessen zal Saho de basiselementen van Hip Hop aanleren. Saho zal niet alleen stil staan bij de verfijnde techniek van de Hip Hop met coole moves, hij leert je ook verbluffende choreografieën. Verder hecht hij veel belang aan de ontwikkeling van het ritmegevoel.

  Hip Hop is een cultuur die is ontstaan in de achterbuurten van New York waar deze dans deel van uitmaakt, net als breakdance, locking en popping. Het is een dansstijl met dynamische moves, die zowel veel controle vraagt als ook ruimte heeft voor freestyling. 

  Saho houdt ervan jonge mensen op te leiden. Hij danst sinds begin jaren ´80, geïnspireerd door HIPHOP op TV en cultfilms als Flashdance, Beatstreet and Breakstreet. Hij werd opgeleid door Amerikaanse pioniers als Mr. Wiggles en Popping Taco (choreograaf van Michael Jackson). Hij nam reeds in 1989 deel aan de Belgische kampioenschappen B-Boying. Saho danste bij diverse dans- als danstheatergezelschappen, maar is vooral gekend als solist. Zo creëerde hij een geslaagde solovoorstelling tussen mime en dans. In de zomer van 2017 werd hij uitgeroepen tot de 3de beste "straatartiest van de Gentse Feesten"

  Hij geeft overal in Europa workshops en is een vaak gevraagd jurylid bij belangrijke Hip Hop competities (Hip Hop International, GC Battle, Burning Floor, No Limit, We wanna Dance ...). Saho is een van de enige dansers van de "old school" van België die nog steeds actief is als leraar en deelneemt aan battles.


  Benodigd materiaal

  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  5de lj - 14 jaarDanshuis De Ingang (Studio 4)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Wo 15/9, Wo 22/9, Wo 29/9, Wo 6/10, Wo 13/10, Wo 20/10, Wo 27/10, Wo 10/11, Wo 17/11, Wo 24/11, Wo 1/12, Wo 8/12, Wo 15/12, Wo 22/12

  17:30-18:30

  Kansentarief uitpas 21.28 €
  Student 92.4 €
  Inschrijven
  5e leerjaar tot 14 jaar - lessenreeks van 14 lessen
   

  Terug naar overzicht