De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance, creatieve dans

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  - SHERBORNE MINIREEKS

  Anneleen De Steur (2 jaar)


  Tijdens onze lesjes Sherborne gaan we rennen, rollen, spelen, stoeien, wiegen, knuffelen en genieten. Samen, alleen, met en tegen elkaar. Om zo ons hele zelf beter te leren kennen. Een leuke mix van bijna-acrobatische toeren en rustige, gezellige momenten.

  Het uitgangspunt van de bewegingspedagogiek van Sherborne is dat beweging de basis is om te kunnen leren. Lichaamsbewustzijn helpt kinderen vertrouwen en controle te krijgen over hun lichaam en maakt het klaar om hun omgeving te ontdekken.

  Tijdens de lessen word je als papa, mama, meter, peter, oma of opa (1 begeleider per kind) uitgenodigd om met je kind mee te bewegen en te spelen. Hierdoor maak je kennis met andere manieren om contact te maken met je kind en krijg je leuke ideeën mee om thuis samen verder te experimenteren.

  Anneleen De Steur studeerde in 2009 af als dans- en bewegingstherapeute. Daar leerde zij over de kracht van dans en beweging, over expressie en creativiteit, lichaamsbewustzijn en hoe beweging zoveel verandering teweeg kan brengen.

  Nadien specialiseerde zij zich in Laban Movement Analyses en Bartenieff Fundamentals. Zij studeerde af als “CMA”, Certified Movement Analist. LMA en BF worden onder andere gebruikt in dans, in begeleiding van groepen, in theater, in lichaamsgerichte therapie, in choreografie. Beweging staat centraal, beweging die geobserveerd en geanalyseerd wordt, een bewegingstaal die verkend wordt. LMA laat ook toe om expressie en creativiteit in beweging te verruimen, om deurtjes en poortjes die nog onbekend zijn heel zachtjes te laten open gaan… In 2015 volgde zij ook een basisopleiding Sherborne.

  Anneleen werkte 5 jaar bij Handicum en gaf daar dansexpressie aan mensen met een handicap. Zij begeleidde kleuters in Brussel en gaf diverse lessen expressie op scholen en in buurtcentra. Anneleen staat als leerkracht dagelijks voor de klas en is heel erg vertrouwd met het werken met groepen. Zij kijkt er ontzettend naar uit om met de kleuters op reis te gaan, op reis in de wereld van het eigen lichaam, in de wereld van beweging, ritmes, muziek en ludieke versjes !

  Prijs is voor ouders + kind samen. Gelieve de inschrijving te doen op naam van het kind en in het opmerkingsveld de naam van de begeleider te vermelden.


  Benodigd materiaal

  Je mag op blote voeten dansen. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  2 jaar en begeleiderDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Za 25/9, Za 2/10, Za 9/10, Za 16/10, Za 23/10

  09:30-10:15

  Kansentarief uitpas 6.9 €
  Student 30 €
  Inschrijven
  2 jaar en begeleider - minireeks van 5 sessies
   

  Terug naar overzicht