De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance, creatieve dans

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  Hedendaagse dans

  Nicole Kohler (4e lj tem 14j)


  Hedendaagse dans is een ruim en moeilijk exact te omschrijven dansstijl. Grondwerk, natuurlijke bewegingen en dynamiek zijn kenmerkende eigenschappen. Essentieel is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Nicole weet haar leerlingen, klein en groot, telkens weer te boeien en te motiveren. Profiteer van haar jarenlange ervaring als danseres bij Béjart. De muziek in de les is steeds met zorg gekozen.

  In de lessen wordt gewerkt aan een danstechnische basis door middel van grondoefeningen, passencombinaties en improvisatieopdrachten. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind.

  Opgelet: deze les dient te worden gecombineerd met een les klassiek ballet, die als basis dient voor kracht, lenigheid en een correct houding.

  Zie ook Hedendaagse dans 6e lj-18j op zaterdag en Hedendaagse dans halfgevorderden/gevorderden 14+ op donderdag.

  Waarom kiezen voor Hedendaagse Dans?

  o Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op een natuurlijke manier te bewegen vanuit impulsen
  o Je maakt kennis met vloerwerk
  o Je ontwikkeld dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren, frasering, improvisatie

  Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. 

  In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia’ in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn voorstellingen. Occasioneel schreef ze zelf de muziek voor haar producties. 

  Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen. 

  Meer info over Nicole Kohler.

   


  Benodigd materiaal

  Draag soepele kledij. We dansen op blote voeten of softshoes.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  4delj-14jaar open levelDanshuis De Ingang (Studio 2)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Wo 15/9, Wo 22/9, Wo 29/9, Wo 6/10, Wo 13/10, Wo 20/10, Wo 27/10, Wo 10/11, Wo 17/11, Wo 24/11, Wo 1/12, Wo 8/12, Wo 15/12, Wo 22/12

  15:20-16:20

  Kansentarief uitpas 21.28 €
  Student 92.4 €
  Inschrijven
  4e leerjaar-14 jaar - reeks van 14 lessen
   

  Terug naar overzicht