De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance, creatieve dans

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  Ballet (Klassiek)

  Husniye (1e-2 lj)


  Klassiek ballet is de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld als professioneel dansers of als docent. Maar ook de amateurdansertjes hebben veel baat bij de balletklas want bij klassiek ballet draait alles om elegantie, lichaamsbeheersing, kracht, lenigheid en "placement".

  In de lessenreeks wordt door middel van grondoefeningen, oefeningen aan de barre, passencombinaties en improvisatie opdrachten gewerkt aan een danstechnische basis. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. 

  Vanaf het 1e leerjaar is het aangewezen 2 lessen per week te volgen, maar geen verplichting.

  Opgelet: Wegens een buitenlandse stage zal Hüsniye vanaf midden oktober tot begin december worden vervangen door juf Nicole.

  Waarom voor Ballet kiezen?

  o Je wordt er lenig van
  o Je oefent vaak je evenwicht
  o Je krijgt een goede lichaamshouding
  o Je maakt kennis met klassieke muziek
  o Je leert dat je met discipline heel wat kan bereiken
  o Je leert een basis techniek die je overal kan toepassen

  Juf Hüsniye danst al sinds haar 7 jaar. Ze houdt van alle stijlen in het bijzonder Ballet, Modern en Jazz.  Momenteel volgt ze aan Codarts te Rotterdam de opleiding "Docent dans". Voordien volgde de 6 jaar lang de vooropleiding dans op het Muda te Evergem. 

  ballet ballet

  Benodigd materiaal

  Voor deze lessen dragen meisjes van het 1e leerjaar een zachtroze maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn, een roos rokje (géén tutu) en balletschoentjes (soft). Vanaf het 2e leerjaar bespreek je best even met de juf welke kleur nodig is. Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden tijdens de les en lange haren samengebonden. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft).

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  1ste-2de leerjaarDanshuis De Ingang (Studio 2)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Zo 19/9, Zo 3/10, Zo 10/10, Zo 17/10, Zo 24/10, Zo 14/11, Zo 21/11, Zo 28/11, Zo 5/12, Zo 12/12, Zo 19/12, Zo 9/1

  11:35-12:35

  Kansentarief uitpas 18.24 €
  Student 79.2 €
  Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
  1e-2e leerjaar - reeks van 12 lessen
   

  Terug naar overzicht