De Ingang - F.A.Q.

F.A.Q.

Kan ik een proefles volgen? Tijdens de Open Huis Dag kan je gratis proeflessen volgen. De eerste drie weken van de lessenreeks kan je nog proeflessen volgen zolang de cursus niet volzet is tegen betaling van 10 euro voor jongeren en volwassenen en 6 euro voor kinderen. - De cursus is niet volzet zolang de link 'inschrijven' bij de cursus op de website actief is. - Je schrijft voor een proefles niet in en betaalt hiervoor ter plaatse. Kijk op de dag van je cursus op onze website of de cursus niet volzet is en kom gewoon langs. - Het bedrag dat je betaalde voor de proefles voor de cursus waarvoor je inschrijft, wordt afgehouden van het cursusgeld. - Schrijf je meteen na de proefles in voor de lessenreeks.

Kan ik korting krijgen? Deze kortingen gelden per persoon en zijn geldig voor inschrijvingen binnen een zelfde seizoen: sept-febr, febr-juni of juli-sept.

 • Studenten tot 26 jaar zonder inkomen genieten het studententarief. Je stuurt, mailt of faxt daarvoor een kopie van je studentenkaart.
 • Ouders die zichzelf en één of meerdere van hun kinderen inschrijven genieten het studententarief. 
 • Bij inschrijving voor meerdere lessenreeksen. .
  - Bij een 2de inschrijving krijg je 10% extra korting op die lessenreeks.
  - Bij een 3e inschrijving krijg je 25% korting.
  - Bij een 4e inschrijving krijg je 35% korting. 
  - Vanaf een 5e inschrijving en elke vogende krijg je 50% korting 
 • Vroegboekkorting: Cursisten die in het seizoen febr-juni een wekelijkse les volgden genieten een vroegboekkorting bij inschrijving voor een volledige lessenreeks uit het nieuwe seizoen sept-febr mits betaling van het cursusgeld vóór 15 juli. Vroegboekkorting kinderen, studenten en volwassennen = 10% OPGELET: Bovenstaande kortingen zijn niet van toepassing op danskampen, workshops en evenementen. Geen enkele korting is cumuleerbaar met het UitPas Kansentarief.
 • Reductietarief via UitPas: wie een UiTPAS heeft en in aanmerking komt voor het kansentarief betaalt slechts 20% van het cursusgeld. Een UiTPAS aanvragen doe je op www.uitin.gent.be/uitpas. Deze korting wordt niet toegekend voor activiteiten in het kader van evenementen en zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Kan ik een tussenkomst krijgen van de mutualiteit? De meeste mutualiteiten komen tussen in het lidgeld dat betaald wordt in sport- en dansverenigingen. Eind oktober, begin november krijg je van ons de mail 'formulier tegemoetkoming mutualiteit voor deelname sport'. Bezorg deze mail aan je mutualiteit. Ook voor een deelname van je kind aan een danskampen kan je een tussenkomst krijgen. Hiervoor krijg je de mail in de loop van het danskamp.

Reductietarief via Steunpunt Vakantieparticipatie is er voor mensen die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden hun kinderen niet op vakantie kunnen sturen: mensen met een laag inkomen, met OMNIO-statuut, met een verhoogde tegemoetkoming, ...Danshuis De Ingang is lid van Steunpunt Vakantieparticipatie en biedt een aanzienlijke korting voor onze danskampen in de zomer. Meer info en aanvraag indienen via Vakantie Participatie: www.vakantieparticipatie.be

Kan ik betalen per les? In onze school betaal je voor een volledige lessenreeks, voor de continuïteit van de cursus en je aanleerproces kom je best elke week. Betalen per les kan enkel voor de daglessen tijdens de weekdagen Ballet, Hedendaagse dans, Stretching en Yoga. Kom voor de aanvang van de les naar ons kantoor. Tarief per les: 12 euro student, 14 euro niet student. Aan het begin van een lessenreeks kan je de dag voor de aanvang van de cursus inschrijven en betalen voor één proefles (zie hierboven).

Kan ik een meerbeurtenkaart kopen?? De meerbeurtenkaart is enkel bedoeld voor de daglessen op weekdagen (Ballet, Hedendaagse dans, Stretching en Yoga) én kan enkel gebruikt worden voor niet-volzette groepen (check vooraf op de website). Je laat je kaart voor aanvang van de les aftekenen in het kantoor. De vijfbeurtenkaart kost 60 euro zowel voor studenten als niet studenten. De kaart blijft 1 seizoen geldig.

Kan ik betalen met consumptie-, sport- en cultuurcheques? Deze cheques worden aanvaard. Ze zijn verkrijgbaar via uw werkgever bij o.a. Sodexho en Accor.


Moet ik samen met een danspartner inschrijven voor de partnerdansen? Voor de cursus Argentijnse Tango, koppeldansen West Coast swing en salsa is het aangewezen in te schrijven met een danspartner. In de les Lindy Hop wordt heel veel gewisseld. Een vaste danspartner is daar minder noodzakelijk. Heb je geen danspartner, vermeld dit in het opmerkingsveld van je inschrijvingsformulier dan kom je automatisch op de wachtlijst en contacteren we jou van zodra er zich nog iemand aanbiedt zonder danspartner. Word lid van onze facebook groep "danspartner gezocht". Vele mensen vonden op die manier een danspartner! Of probeer langs te komen op één van de salsa oefenavonden of tangosalons, initiaties in het Baudelopark tijdens de Gentse feesten, met Dansen in 't park eind augustus of op het open huis weekend in september of februari, misschien vind je daar wel iemand. Uiteraard kan een koppel uit 2 mannen of 2 vrouwen bestaan. Denk er dan wel aan dat de rol van leider of volger dikwijls zeer verschillend is en dat je tijdens het verloop van de cursus niet meer van rol kan wisselen.

Welke schoenen kan ik best aandoen? Respecteer het SCHOENENBELEID: het is absoluut verboden om de zalen te betreden met schoenen waarmee je door weer en wind naar De Ingang kwam. Kijk eens in je kast en reserveer een paar gemakkelijke schoenen speciaal voor de dansles of koop een paar danschoenen: Flamenco: flamencoschoenen koop je pas als je echt zeker bent dat deze dans jouw ding is. Voor flamenco moet een damesschoen, of herenschoen met een niet te hoge en stevige brede hak, in het begin zeker volstaan. La Sonanta biedt een Flamenco schoenen aan, kledij en toebehoren. Kinderen vinden flamenco schoentjes bij bijvoorbeeld Hema in Gent. Argentijnse tango en salsa: de mannen dragen best een gemakkelijke schoen, dat kan een sportschoen of een klassieke schoen zijn. Dames dragen best een hakje, geen zware of brede hak maar het mag ook een platte schoen zijn. De schoenen hebben best een afgeronde tip, geen punten of niet rechthoekig. De zolen mogen niet stroef zijn en let er op dat er geen rand is van de zool die uitsteekt. Lindy Hop:Gympies of idem tango en salsa. HipHop, Breakdance, Streetdance, Funky Groovy dance mix, enz. gemakkelijke sportschoenen. Blote voeten: Afrikaanse dans, Oriëntaalse dans, Bollywood, Hedendaagse dans, Indische Tempeldans, Yoga, enz. Wil je schoenen kopen? De leraar van je cursus legt je zeker uit waar je op moet letten als je schoenen koopt. Goeie dansschoenen kan je kopen bij Larabesko in de Bagattenstraat 122, 9000 Gent (de straat tegenover de Vooruit) of bij Schoenen Boonants, Oudburg 6, 9000 Gent.

Welke kledij draag ik best? Algemeen draag je gemakkelijke kledij waar je goed mee kan bewegen. Een strakke jeans is dus niet meteen aangewezen. In de lessen Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans draagt men vaak een lendendoek om de heupbewegingen te accentueren. De kledij voor pré-ballet staat omschreven bij de cursusinfo.

De cursus start morgen of is al begonnen. Kan ik nog meedoen? De cursusstart morgen: breng een print van je overschrijving mee of betaal ter plaatse met bancontact of cash. Is de cursus al begonnen en niet volzet dan laten we je nog toe t.e.m. de derde week van de lessenreeks. Nadien is de cursus te ver gevorderd en wordt instappen te moeilijk. Voor de cursussen Yoga, Stretching, Pilates en Bodywork kan je wel op elk moment instappen. Ben je gevorderd en meen je wel te kunnen instappen in een cursus contacteer ons dan.

Als ik ingeschreven ben voor een cursus moet ik die dan telkens op dezelfde dag volgen? Ja, je schrijft je in voor een cursus die wekelijks op hetzelfde moment wordt ingericht. Je kan enkel lessen volgen in die cursus waarvoor je ingeschreven bent. Als je wil veranderen van dag vraag dan eerst aan de administratie of er nog plaats is op die dag.

Mag mijn kind de lessen volgen bij de volwassenen? Ja, dat mag maar hou rekening met het volgende: een kind kan de lessen bij de volwassenen volgen als hij daar motorisch en psychisch klaar voor is. Het kind moet in staat zijn de lessen anderhalf uur lang actief en geconcentreerd te kunnen volgen. Voor sommige kinderen is dat op 10 jaar, voor anderen op 14. Hou ook rekening met de sociale context.

 

Ben ik verzekerd? In het inschrijvingsgeld voor de danslessen is een verplichte bijdrage gecalculeerd voor een ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is enkel geldig gedurende de lesactiviteiten onder leiding van een lesgever van De Ingang. Je bent niet verzekerd tijdens activiteiten op eigen initiatief. Bij laattijdige inschrijvingen of betalingen ben je niet verzekerd.

 

Wat als ik een les mis/annuleer? Tot 10 dagen voor de start van een lessenreeks, workshop of stage kan een inschrijving kosteloos geannuleerd worden. Vanaf de 10de dag is het inschrijvingsgeld in geen geval recupereerbaar. Enkel wie door langdurige ziekte geveld wordt en hierdoor meer dan 3 lessen niet kan volgen, krijgt een gedeeltelijke terugbetaling onder de vorm van een "tegoedbon". Telkens moet een medisch bewijs worden voorgelegd. De cursist doet melding van zijn afwezigheid binnen de 3 weken volgend op zijn afwezigheid. Latere meldingen worden niet meer behandeld. Ook danspartners van cursisten die annuleren voor een partnerdans komen in aanmerking. De "tegoedbon" heeft een waarde van 75% van het cursusgeld die betaald werd voor de gemiste lessen. De bon mag door de leerlingen enkel gebruikt worden bij inschrijving in de eerstkomende lessenreeks of voor een workshop in de huidige en eerstkomende lessenreeks. Het inschrijvingsgeld is in geen geval terugvorderbaar. Opgelet: cursisten die een reductietarief betaalden via de Uitpas komen niet in aanmerking voor een “tegoedbon”.

 

Wat als wij de lessen annuleren? Danshuis De Ingang kan altijd een cursus nog annuleren wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn of wanneer de cursusbegeleider door ziekte of overmacht onbeschikbaar is. Indien een les afgelast wordt door belet van de lesgever, zal er in de eerste plaats gezocht worden naar vervanging. Indien geen vervanging gevonden kan worden, zal de gemiste les op een later tijdstip ingehaald worden, bijvoorbeeld in de schoolvakanties. Indien ook dit om praktische redenen niet mogelijk is, zal het cursusgeld van de gemiste les recupereerbaar zijn onder de vorm van een tegoedbon of wordt het geld teruggestort. Indien de cursist niet aanwezig kan zijn op de inhaalles is het inschrijvingsgeld niet recupereerbaar. Er is verder geen enkele extra schadevergoeding voor de ingeschreven deelnemers.

 

Wat als ik op voorhand weet dat ik lessen zal moeten missen? Wanneer je op voorhand weet dat je een vast aantal lessen zal missen dan moet je slechts 25% van deze lessen betalen. In het geval van een partnerdans komen ook danspartners voor de korting in aanmerking. Dit kan enkel en alleen bij melding vóór de inschrijving, niet meer na de inschrijving en betaling. Het aantal te missen lessen wordt bepaald bij de inschrijving. Let op: er wordt voorrang verleend aan cursisten die wel inschrijven voor een volledige cursus

 

Ik vroeg een nieuwsbrief aan maar ontvang geen mails ! Dat kan verschillende oorzaken hebben:

 • Voeg ons e-mail adres " dans@de-ingang.be " toe aan de lijst van veilige e-mail adressen.
 • Je mail box zit vol, maak je "postvak in" regelmatig lichter. 
 • Je mail adres is niet meer actief. Sommige e-mail adressen worden inactief als je ze niet elke maand gebruikt.

 

Hoe verlopen de lessenreeksen? Er zijn 3 lessenreeksen per schooljaar. Voor sommige dansvormen zijn meerdere niveaus voorzien. In samenspraak met de leerkracht kan je na één of meerdere lessenreeksen overgaan naar een volgend niveau. Je dient er rekening mee te houden dat dit volgend niveau meestal op een ander uur, soms ook op een andere dag plaatsvindt. De cursussen worden bij elke lessenreeks opnieuw opengesteld voor iedereen.

 

Annulatie voor een weekend met overnachting: 

 • Tot 30 dagen voor aanvang van de stage: kosteloze annulatie. 
 • Vanaf 30 dagen voor aanvang van de stage wordt 50 % van de cursusprijs aangerekend als annulatiekost 
 • Vanaf 1 dag voor aanvang van de stage wordt 100% van de som van de cursusprijs aangerekend als annulatiekost

Overmacht clausule: Er is sprake van overmacht als DDI (Danshuis De Ingang) in de onmogelijkheid is om zijn engagement naar de cursisten na te leven omwille van een onvermijdbare reden waar DDI zelf geen schuld aan heeft, zoals bv natuurrampen, terrorisme, epidemie, brand,….(niet-limitatieve lijst) In dat geval wordt de volgende procedure toegepast. De cursisten krijgen zo snel mogelijk gecommuniceerd hoe de (tijdelijke) opschorting van de gewone activiteiten zal aangepakt en gecompenseerd worden. Het aangeboden alternatief voor de reguliere werking kan zijn het verschuiven van de lessen in de tijd, de lessen vervangen door online of gestreamde lessen, een voucher of tegoedbon aanbieden,...(niet-limitatieve lijst). In geen geval wordt reeds betaald lesgeld terugbetaald. DDI kiest naargelang de situatie welk alternatief het zijn cursisten aanbiedt. De cursisten kunnen niet zelf kiezen welk alternatief zij verkiezen. DDI zal steeds in eer en geweten zoeken naar de beste oplossing voor zowel de docenten, de cursisten als de organisatie.